12:35 2018 Sausio 17
Vilnius-7°C
Tiesioginis eteris
    Dalia Grybauskaitė, archyvinė nuotrauka

    Prezidentės virtuvė: Grybauskaitė pasidalino savo kulinarine patirtimi

    © Photo: Facebook/Dalia Grybauskaitė
    Visuomenė
    Gauti trumpą nuorodą
    8701

    "Beatos virtuvėje" apsilankiusi Dalia Grybauskaitė papasakojo apie savo kulinarinius eksperimentus

    VILNIUS, gruodžio 29 — Sputnik. Laidoje "Beatos virtuvė" viešėjusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pasakojo, kad per šventes stebina svečius ne tik firminiais patiekalais, bet išbando ir žinomų virtuvės šefų siūlomus receptus, praneša LRT.

    Dalia Grybauskaitė su blynais, nuotrauka iš įvykio vietos
    © Photo: Facebook / Dalia Grybauskaitė

    "Turiu keletą tradicinių patiekalų, kuriais stebinu savo draugus, pažįstamus. Tai pirmiausia, aišku, mano marinuoti baravykai, čia jau priklauso — ir pavardė panaši, tai iš šeimos atėjo firminis patiekalas. Taip pat ruošiu silkę "pataluose", keliskart gaminau ėriuko koją pagal Oliverį, ir visai sėkmingai gavosi. Bet kadangi koja didelė, teko valgyti tris dienas, tai sakiau, daugiau nebegaminsiu, bet esu pamėginusi", — sakė prezidentė.

    Laidos vedėjai Beatai Nicholson pasmalsavus, kuo gi vaišinami oficialių vizitų atvykę Prezidentūros svečiai, šalies vadovė atskleidė, kad vaišėms dažniau pasirenkami lietuviški produktai, siekiama, kad patiekalai pristatytų mūsų šalį ir tradicijas. 

    Tačiau pasak prezidentės, svarbiausia — parodyti svečiams asmeninį dėmesį.

    "Pavyzdžiui, per pirmininkavimą turėjome visus Europos valstybių vadovus ir jau iš Europos Tarybos aš žinojau, kas ir ką mėgsta — kas deserto nevalgo, kam vietoje vaisių labiau patinka sūris. Svarbu nuoširdus dėmesys, kad mes žinome, pastebime ir norime parodyti, kad kiekvienas svečias yra svarbus", — pasidalino Grybauskaitė.

    Nors prezidento pareigos neturi darbo valandų ar atostogų, šalies vadovė pasakojo Beatai randanti laiko vienam didžiausių savo pomėgių — prie namų puoselėjamam darželiui: „Žinokite, nemažai pavyksta užauginti, turiu ir šilauogių, ir braškių. Eidama per Romą nusipirkau turgelyje keturis vazonėlius braškių — galvojau, jos man tikrai nušals Lietuvoje… Nenušalo. Ir auga sau, ir duoda vaisius nuo birželio beveik iki šalnų, ir labai saldžios."

    Tai pirmas kartas, kai šalies vadovė interviu duoda virtuvėje.

    Dar šia tema

    Prezidentės bitutės papuoš medaus dovaną
    Prezidentė švenčia gimtadienį
    Tegai:
    maistas ir gėrimai, lietuvių virtuvė, maistas, Dalia Grybauskaitė, Lietuva
    Community standardsDiscussion

    Svarbiausios temos