00:40 2017 Gegužės 25
Vilnius+ 17°C
Tiesioginis eteris
    Panda Fao Fao su naujagimiu parke Pairi Daiza. Nuotrauka iš įvykio vietos

    Didžioji panda Fao Fao Belgijoje susilaukė mažylio

    © Pairi Daiza
    Pasaulyje
    Gauti trumpą nuorodą
    9410

    Didžioji panda Fao Fao Belgijoje ketvirtadienio naktį pagimdė pirmą jauniklį.

    VILNIUIS, bir 2 — Sputnik. Šią džiugią naujieną pranešė Facebook puslapyje laukinės gamtos parko Pairi Daiza administracija. Naujagimio lytis dar nebuvo paskelbta.

    Panda FAO FAO pastojo dirbtinio apvaisinimo būdu vasario mėnesį.

    Jaunikio gimdymą prižiūrėjo Belgijos veterinarai su Kinijos ekspertų pagalba.

    Pairi Daiza parke gyvenantys gyvūnai buvo atgabenti 2014 metais iš Kinijos specialiuoju krovininio lėktuvo Boeing 767 reisu kompanijos DHL. Pandos atvyko su gyvūnų priežiūros specialistais, veterinarijos gydytoju, taip pat turėjo šimtą kilogramų bambuko.

    Pairi Daiza parkas yra daugiau nei 22 hektarų pločio. Šiandien parke gyvena daugiau nei 5000 gyvūnų.

    Новорожденный детеныш панды в зоопарке Pairi Daiza
    Panda Fao Fao su naujagimu parke Pairi Daiza Belgijoje

    Didžioji panda – lokinių šeimos atstovas. Nors ir priklauso plėšriesiems žinduoliams, pandos yra žolėdės, minta daugiausia bambukais, racioną paįvairina vaisiais ir vabzdžiais (proteino šaltinis).

    Didžiąsias pandas sunku su kuo nors supainioti. Tankus kailis išmargintas baltos ir juodos spalvos lopais – pagrindinė spalva yra balta, priekinės ir užpakalinės kojos juodos. Juodos spalvos taip pat yra ausys, nosis ir plotai aplink akis.

    Suaugusių pandų dydis: ilgis siekia 1,2-1,8 metrų, įskaitant maždaug 13 centimetrų uodegą, ir nuo 60 iki 90 centimetrų aukščio (iki peties). Patinai gali sverti iki 160 kilogramų. Patelės (paprastai 10-20% smulkesnės nei patinai) gali sverti labai mažai, apie 75 kilogramus, tačiau kartais svoris siekia iki 125 kilogramų. Vidutinis suaugusiųjų pandų svoris yra nuo 100 iki 115 kilogramų.

    Didžiųjų pandų gyvenimo vieta apima tik 5900 kvadratinių kilometrų. Tai yra kalnuotos Kinijos Sičuanio, Šansi ir Gansu provincijų teritorijos. Pandos gyvena subtropiniuose kalnuose su tankiu mišku, maždaug 1500-4000 metrų aukštyje.

    Mokslininkai mano, kad gamtoje jų liko apie 1,6 tūkstančių būtybių.

    Community standardsDiscussion

    Svarbiausios temos