Picos dieną virėjas parodė, kaip pagaminti "Caprese"

Vasario devintą švenčiama Tarptautinė picos diena. Traški tešla, švelnus sūris ir rinktiniai vyšniniai pomidorai tarsi neatkartojamos melodijos natos sukuria mėgstamo patiekalo skonį.

Pasirodžius maždaug XVII amžiuje, pica visiems laikams užkariavo ir mėgejų sočiai pavalgyti ir kaprizingų gurmanų širdis. Kasdien saulėtos Italijos gabalėliais lepinasi milijonai žmonių visame pasaulyje. Picos gaminimo meistras Nuržamalas Tleugabilovas papasakojo Sputnik Kazahstan, kad pagaminti šį skanų itališką patiekalą namuose galima pagaminti vos per penkias minutes, svarbiausia — su sielą!

Ingredientai:

Tešla — 250 gramų

Sūris "Mocarela" — 150 gramų

Padažas — 120 gramų

Vyšniniai pomidorai — 8-10 vienetų

Baziliko lapai

Padažui prireiks:

Kapoti pomidorai (pavyzdžiui, Mutti Polpa) — 3 šaukštai

Alyvuogių aliejus — 5 gramai

Bazilikas — 5 gramai

Druska — 1 gramas

Cukrus — 2 gramai

Tešlos receptas, anot Nuržamalo — paslaptis, tačiau keletais gudrybių vis gi pasidalino: į mielių mišinį su miltais reikia pridėti daugiau aliejaus — tešla bus riebesnė, o pienas suteiks minkštumo. 20 gramų druskos ir 15 gramų cukraus apsaugos tešlą nuo prisvilimo.

Picos gaminimas:

Paruoštą tešlą būtina iškočioti maždaug iki 30-35 centimetrų skersmens. Tada sutepti padažu. Po to paskirstyti mocarelos skilteles, vyšninius pomidorus ir pabarstyti baziliko lapeliais. Tada padėti picą į orkaitę — tik 5-10 minučių, ir volia! Sultinga "Caprese" paruošta! Bon Appetit!

Naujienų srautas
0
Pirma naujausiPirma seniausi
loader
LIVE
Заголовок открываемого материала