Video

Liudininkai Altajuje nufilmavo manulo iš Raudonosios knygos kačiukus

Ekspertų teigimu, mažyliams yra maždaug mėnuo, manulo patelė juos kol kas maitina pienu, tačiau, greičiausiai, pradeda atnešti jiems laimikį
Altajaus Respublikos Koš-Agačio rajono gyventojai nufilmavo manulo — vieno slapčiausių katinų šeimos atstovų Rusijoje —kačiukus. Vaizdo įrašas buvo paskelbtas Rusijos WWF puslapyje — Pasaulio laukinės gamtos fondas socialiniame tinkle VKontakte.
Vaizdo įraše galima pamatyti keturis kačiukus, kuriuos pavyko nufilmuoti.
Fondo atstovai papasakojo, kad manulas gali turėti iki dešimties jauniklių. Ekspertų teigimu, mažyliams yra maždaug mėnuo, manulo patelė juos kal kas maitina pienu, tačiau, greičiausiai, pradeda atnešti grobį. Tikriausiai kačiukų motina buvo medžioklėje, kai Altajaus gyventojai aptiko kinį.
Liudininkai nufilmavo trumpą vaizdo įrašą ir išėjo.
Šiandien nežinoma, koks yra manulų skaičius Rusijoje. Šis gyvūnas yra įtrauktas į Raudonąją knygą. Kai kurioms populiacijoms gresia brakonieriavimas, maisto bazės sumažėjimas dėl graužikų kontrolės programų ir buvimo aplinkos susiskaidymas.
Iš išorės manulas panašus į naminę katę. Kūno ilgis siekia 45-65 centimetrus, o uodega — 21-31 centimetrus. Šis gyvūnas išsiskiria trumpomis ir storomis kojomis, taip pat masyviu kūnu ir puriu storu kailiu. Manulai daro kinius uolų plyšiuose, mažuose urvuose ar tarp akmenų.
Manulai maitinasi mažais graužikais, smulkiais paukšteliais ir paukščių kiaušiniais.
Naujienų srautas
0
Pirma naujausiPirma seniausi
loader
LIVE
Заголовок открываемого материала