Specialistė įvardijo produktą, kuris prailgina odos jaunystę ir degina pilvo riebalus

CC0 / Рixabay / Riešutai
Riešutai - Sputnik Lietuva, 1920, 17.08.2021
Mitybos specialistė pastebėjo, kad, remiantis tyrimais, reguliariai vartojant šį produktą, raukšlių atsiradimas sumažėjo 16 proc., o pigmentacijos intensyvumas sumažėjo 20 proc.
VILNIUS, rugpjūčio 17 — Sputnik. Mitybos specialistė Toby Smithson papasakojo apie migdolų naudą sveikatai. Jos žodžius cituoja leidinys "Eat This, Not That!".
Pasak jos, migdolai gali prailginti odos jaunystę, sulėtindami senėjimo procesus. "Du kartus per dieną suvalgykite saują migdolų, kad išvengtumėte raukšlių. Tyrimai, kuriuose dalyvavo moterys po menopauzės, parodė, kad suvartojus dvi porcijas migdolų (apie 15 gramų) per dieną, galima išlyginti raukšles ir sumažinti odos pigmentaciją", — sakė ji.
Mitybos specialistė pastebėjo, kad, remiantis tyrimais, reguliariai vartojant migdolus, raukšlių atsiradimas sumažėjo 16 proc., o pigmentacijos intensyvumas sumažėjo 20 proc.
Daržovės - Sputnik Lietuva, 1920, 15.08.2021
Mitybos specialistė papasakojo apie naudingo ir sveiko maisto požymius
Migdoluose, pasak ekspertės, yra daug naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, 100 gramų produkto yra 21 gramas baltymų, 12,5 gramo ląstelienos, 24,6 miligramo vitamino E (paros poreikis yra maždaug 10 miligramų — "Lenta.ru") ir 234 miligramai magnio — daugiau nei 50 procentų paros normos.
Ji pridūrė, kad migdolai taip pat padeda sudeginti pilvo riebalus ir sumažina metabolinio sindromo riziką. Migdolų valgymas yra naudingas širdžiai, nes sumažina cholesterolio kiekį kraujyje.
Nepaisant to, kad migdolai laikomi daug kalorijų turinčiu maistu, jie iš tikrųjų turi mažiau kalorijų, nei įprasta manyti: "Visi neskrudinti migdolai turi 25 proc. mažiau kalorijų, o visi skrudinti migdolai — 19 proc. mažiau kalorijų nei rašoma etiketėse". Jos nuomone, šis neatitikimas atsirado dėl to, kad etiketėse pateikiami duomenys, neatsižvelgiant į produkto biologinį prieinamumą.
Naujienų srautas
0
Pirma naujausiPirma seniausi
loader
LIVE
Заголовок открываемого материала