Mitybos specialistė papasakojo, kam nederėtų valgyti svogūnų

Svogūnas - Sputnik Lietuva, 1920, 07.09.2021
Be to, ji teigia, kad tikrasis svogūnų skonis taip pat padės sumažinti druskos vartojimą kasdieniame gyvenime
VILNIUS, rugsėjo 7 — Sputnik. Kuo naudingi svogūnai ir kas turėtų atsargiai elgtis su šia daržove, interviu Sputnik radijui paaiškino dietologė, mitybos specialistė, Kanados mitybos specialistų asociacijos narė Natalija Nefedova.
Ji sakė, kad svogūnuose yra vitaminų ir mineralų, ląstelienos ir daug fitonutrientų. Dėl unikalios cheminės sudėties svogūnai slopina uždegiminius procesus organizme ir stiprina imuninę sistemą. Be to, tai naudinga žmonėms, turintiems tam tikrų sveikatos sutrikimų, pridūrė dietologas.

"Be to, kad yra vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitamino C, B grupės vitaminų, taip pat yra ląstelienos, daug flavonoidų, kurie veikia kaip antioksidantai — jos mažina, slopina uždegiminius procesus organizme. Tai gali būti širdies ir kraujagyslių ligos, diabetas, onkologija. Taip pat svogūnai teigiamai veikia imunitetą", — sakė ji.

Voveraitės - Sputnik Lietuva, 1920, 06.09.2021
Iš Sankt Peterburgo į Lietuvą išsiųstos beveik 24 tonos voveraičių
Tikrasis svogūnų skonis taip pat padės sumažinti druskos vartojimą, sakė ji.
Tačiau svogūnai neturėtų būti suvokiami kaip vaistas, kurį "vartoti" turėtų tik tie, kurie jau serga. Šią daržovę geriau valgyti reguliariai, profilaktikai, mano dietologė.
"Vienintelis dalykas, vėliau bus jaučiamas kvapas. Bet ne iš burnos — iš tikrųjų jis sklis nuo odos, nes medžiagos išsiskiria per poras", — aiškino ji.
"Kai kurie žmonės gali netoleruoti svogūnų", — tęsė ji.

"Turite būti atsargūs, jei vargina dirgliosios žarnos sindromas, gastritas arba rėmuo. Tačiau net ir esant tokioms sąlygoms netoleravimo nebus, žmogus turėtų stengtis suprasti", — sakė ji.

"Kad svogūnai nesupūtų ir išlaikytų naudingas savybes, turite juos laikyti vėsioje vietoje ir atskirti svogūnėlius vienas nuo kito", — padarė išvadą ji.
Naujienų srautas
0
Pirma naujausiPirma seniausi
loader
LIVE
Заголовок открываемого материала