Mitybos specialistė papasakojo apie duonos, pagamintos iš antros rūšies miltų, naudą

© Photo : Unsplash / Jez TimmsХлеб, архивное фото
Хлеб, архивное фото - Sputnik Lietuva, 1920, 26.09.2021
Mitybos specialistė davė patarimų, kaip išsirinkti sveiką duoną
VILNIUS, rugsėjo 26 — Sputnik. Mitybos specialistė Olga Dekker paaiškino, kuri duona duoda daugiau naudos sveikatai. Apie tai ji pasakojo Instagram.
Ji sako, kad gera duona yra B grupės vitaminų, skaidulų, reikalingų gerai žarnyno veiklai, ir sudėtingų angliavandenių šaltinis, padedantis ilgiau išlikti sočiam ir sumažinti potraukį cukrui.

"Antros rūšies miltuose yra iki aštuonių procentų sėlenų, todėl jie yra daug tamsesni ir sveikesni nei pirmos rūšies miltai", — sako ji.

Be to, kuo daugiau duonoje baltymų, tuo geriau, tačiau angliavandenių turėtų būti mažiau — ne daugiau kaip 40–50 gramų 100 gramų duonos.
Mitybos specialistė taip pat mano, kad reikėtų vengti duonos, kurios galiojimo laikas yra ilgesnis nei dvi savaitės, nes joje yra konservantų ir tirštiklių. Ji rekomenduoja pirkti duoną be mielių, pagamintą iš raugo, išrūgų ar salyklo.
Pieno produktai - Sputnik Lietuva, 1920, 24.09.2021
Mitybos specialistas paaiškino, kaip išsirinkti tinkamą jogurtą
"Idealus pasirinkimas tinkamai duonai yra naminė baltyminė pilno grūdo duona", — padarė išvadą Dekker.
Naminėje duonoje yra daugiau baltymų, mažiau angliavandenių (net keturis kartus) ir mažiau kalorijų. Tai reiškia, kad tokią duoną galima saugiai valgyti norintiems liekno kūno bei geros sveikatos.
Anksčiau pranešta, kad amerikiečių mitybos specialistai įvardijo būdus, kaip valgyti duoną ir nepriaugti svorio. Jie taip pat paminėjo raugo naudą ir patarė nepirkti duonos, pagamintos iš baltų ar kvietinių miltų.
Naujienų srautas
0
Pirma naujausiPirma seniausi
loader
LIVE
Заголовок открываемого материала