Mitybos specialistė atskleidė tobulos grikių košės receptą

CC0 / Рixabay / Grikių košė
Grikių košė - Sputnik Lietuva, 1920, 04.10.2021
Tuo pačiu ji atkreipė dėmesį į naudingasias grikių košės savybes žmogaus organizmui
VILNIUS, spalio 4 — Sputnik. Mitybos specialistė Ana Belousova, duodama interviu Sputnik radijui, atskleidė tobulos grikių košės receptą. Ji sakė, kad grikiai gali būti puikūs pusryčiai.
Ji pažymėjo, kad grikių košė visą pirmąją dienos pusę užtikrina sotumo jausmą ir suteikia energijos, tuo tarpu ji yra mažiau kaloringa nei, pavyzdžiui, avižiniai dribsniai. "Pirmiausia grikius suberiame į sausą keptuvę, ir tik išnykus grikių kvapui verdame ant silpnos ugnies. O kai vanduo praktiškai užverda, ten įpilame aliejaus, nes grikių ir riebalų derinys yra naudingas", — sakė ji.
Anot jos, norint, kad košė būtų biri, būtina, vandeniui išgaravus, puodą reikia uždengti rankšluosčiu ir palikti pastovėti.
Omletas - Sputnik Lietuva, 1920, 29.09.2021
Geležies trūkumas: maisto produktai, be kurių organizmas kentės
Belousova taip pat patarė į košę įdėti paprikos ir pomidorų arba užsigerti ją apelsinų sultimis — tai yra, pridėti vitamino C. Taigi geležis bus pasisavinama daug aktyviau, beveik taip pat, kaip ir iš mėsos.
Anksčiau endokrinologė ir mitybos specialistė Tatjana Bočarova įspėjo apie grikių pavojų kai kuriems žmonėms. Pasak jos, grikių košė yra produktas, kuris įtrauktas į dietas, skirtas ligoms, įskaitant virškinimo trakto, gydyti ir profilaktikai. "Individualus netoleravimas grikiams yra retenybė. Problemų kyla tik valgant daug grikių košės: grikiuose esančios skaidulos gali sukelti pilvo pūtimą ir dujų susidarymą", — pastebėjo specialistė.
Naujienų srautas
0
Pirma naujausiPirma seniausi
loader
LIVE
Заголовок открываемого материала