Mitybos specialistė įvardijo maisto produktus, kurie trumpina gyvenimo trukmę

© Photo : Pexels / Live on ShotMoteris gamina maistą
Moteris gamina maistą - Sputnik Lietuva, 1920, 14.11.2021
Gydytoja pridūrė, kad šašlykų ir kitų mėsos patiekalų kenksmingumą galima sumažinti perpus, jei jie iš anksto marinuojami, apdorojami actu ar citrinos rūgštimi
VILNIUS, lapkričio 14 — Sputnik. Dietologė, mitybos specialistė ir medicinos mokslų kandidatė Inna Kononenko interviu "Penktajam kanalui" įvardijo gyvenimą trumpinančius maisto produktus.
Ekspertė pabrėžė, kad žmogus gali daryti įtaką glikacijos procesui. "Glikacija — tai procesas, kai dėl gliukozės pertekliaus organizme suskaidomi baltymai", – paaiškino ji. Specialistė pastebėjo, kad toks pat procesas gali vykti gaminiuose, kai jie apdorojami aukštoje temperatūroje. "AGE gali kauptis kraujagyslėse, smegenyse ir kitose kūno dalyse, sukeldamas įvairias ligas, turinčias įtakos senėjimui", – sakė ji.
Kononenko pridūrė, kad virtame kiaušinyje yra 63 vienetai AGE, o keptame omlete – 600, keptoje vištienoje su džiūvėsėliais – iki 10 tūkst. Jos teigimu, per dieną reikėtų suvartoti ne daugiau kaip 9 tūkst. vienetų glikacijos galutinių produktų.
Duona, archyvinė nuotrauka - Sputnik Lietuva, 1920, 12.11.2021
Gydytoja papasakojo, kas bus, jei visiškai atsisakysite duonos
Gydytoja pridūrė, kad šašlykų ir kitų mėsos patiekalų kenksmingumą galima sumažinti perpus, jei jie iš anksto marinuojami, apdorojami actu ar citrinos rūgštimi.
Taip pat žmogus gali turėti įtakos oksidacijos procesui ir laisvųjų radikalų susidarymui, kurie ardo organizmo ląsteles. Dietologė pažymėjo, kad lėtinis žemo lygio uždegimas yra nesaugus veiksnys žmonėms, turintis įtakos telomerų ilgiui. Paprastai uždegimas lokalizuotas žarnyne, jame įsikuria patogeninės bakterijos, grybeliai, virusai, helmintai.
Dietologė pažymėjo, kad lėtinis žemo lygio uždegimas yra nesaugus veiksnys žmonėms, turintis įtakos telomerų ilgiui.
Naujienų srautas
0
Pirma naujausiPirma seniausi
loader
LIVE
Заголовок открываемого материала