Specialistė paaiškino, kas nutiks kasdien valgant makaronus

Makaronai - Sputnik Lietuva, 1920, 29.11.2021
Mitybos specialistė teigimu, makaronai gali išprovokuoti autoimuninių ligų atsiradimą
VILNIUS, lapkričio 29 — Sputnik. Devyniasdešimt procentų visų makaronų turi glitimo, kurio vartojimas dideliais kiekiais gali sukelti dirgliosios žarnos sindromą, autoimunines ligas ir odos problemas, RIA Novosti pareiškė mitybos specialistė Anastasija Gavrikova.
Pasak jos, maistingųjų medžiagų įvairovė yra pagrindinė taisyklė formuojant racioną.

"Jeigu kasdien valgysite makaronus, negausite tų maistingųjų medžiagų, kurių yra, pavyzdžiui, grūduose: grikiuose, ruduosiuose ryžiuose, bolivinėje balandoje. Todėl, jei mėgstate makaronus, paanalizuokite, ar neturite problemų su virškinimo traktu, autoimuninių ligų, kaip atrodo jūsų oda, ar yra antsvorio. Jei esate sveikas, galite valgyti paprastus kvietinius makaronus. Tačiau žinokite saiką", — pasakė specialistė.

Ji pridūrė, kad pirmenybę galima teikti makaronams be glitimo: tai makaronai iš žirnių, avinžirnių, kukurūzų, grikių. "Atkreipkite dėmesį, kad ant pakuotės būtų parašyta "nėra GMO", — pažymėjo dietologė.
Mergina numetė svorio - Sputnik Lietuva, 1920, 25.11.2021
Įvardytas puikus skanėstas norintiems numesti svorio
Naujienų srautas
0
Pirma naujausiPirma seniausi
loader
LIVE
Заголовок открываемого материала