Mitybos specialistai įvardijo pusryčių produktą, kuris padeda nuo potraukio saldumynams

CC BY 2.0 / Daniella Segura / Avižinė košė
Avižinė košė - Sputnik Lietuva, 1920, 26.12.2021
Anot specialistų, papildomi baltymai ir riebalai gali sumažinti norą suvalgyti ką nors saldaus, todėl į avižinius dribsnius vertėtų dėti neriebaus pieno, linų sėmenų ir uogų
VILNIUS, gruodžio 26 — Sputnik. Amerikos dietologai įvardijo produktą, kuris padeda besilaikantiems dietos susidoroti su cukraus troškimu dienos metu. Pranešė "Eat This, Not That!".
Pasak ekspertų, pusryčiai iš avižinių dribsnių padės kovoti su noru suvalgyti ką nors saldaus. Mitybos specialistė Trista Best mano, kad daugelis tradicinių pusryčių maisto produktų, tokių kaip dribsniai ir pienas arba kavinės kepiniai, gali padidinti kasdienį cukraus kiekį.
Daržovės - Sputnik Lietuva, 1920, 21.12.2021
Ne įsisavinami, o pūva: ekspertė įvardijo nesuderinamus produktus
"Pusryčiai iš saldžių dribsnių su pienu greitai numalšins alkį, bet netrukus vėl išalksite ir greičiausiai bandysite numalšinti šį alkį vartodami daugiau angliavandenių ir cukraus", — sakė ji.
Mitybos specialistė Lisa Young pritarė kolegei ir pareiškė, kad geriausias būdas kovoti su cukraus troškimu — kasdien pusryčiams valgyti avižinius dribsnius. "Avižiniuose dribsniuose esanti ląsteliena yra ne tik pati savaime naudinga, bet ir padeda palaikyti tinkamą cukraus kiekį kraujyje bei mažina potraukį cukrui", — sakė ji.
Young pridūrė, kad papildomi baltymai ir riebalai gali sumažinti norą suvalgyti ką nors saldaus, todėl į avižinius dribsnius vertėtų dėti neriebaus pieno, linų sėmenų ir uogų.
Naujienų srautas
0
Pirma naujausiPirma seniausi
loader
LIVE
Заголовок открываемого материала