"Sukelia vėžį": populiarus produktas pavadintas mirtinai pavojingu

© Pixabay / Bru-nODešra ir duona
Dešra ir duona - Sputnik Lietuva, 1920, 26.12.2021
Nutriciologė perspėjo, jog dažnas rūkytos dešros vartojimas didina skrandžio vėžio riziką
VILNIUS, gruodžio 26 — Sputnik. Gydytoja ir nutriciologė Marija Tickhomirova RIA Novosti papasakojo, kad dažnas rūkytos dešros vartojimas gerokai padidina vėžio riziką.
Ji pažymėjo, kad produkte yra didžiulis kiekis priemaišų: sojų pupelių, skonio stipriklių, nitratų, konservantų, žemos kokybės riebalų.
"Turbūt yra ir mėsos. Bet jos kokybė abejotina. Tokia dešra didins histamino kiekį, todėl alergiškiems žmonėms ją reikėtų išbraukti iš raciono. Na, o nemaloniausia, kad joje yra didelis kiekis nitrozodimetilamino, kuris didina skrandžio vėžio riziką", — perspėjo agentūros pašnekovė.
Salotos iš šviežių daržovių - Sputnik Lietuva, 1920, 20.12.2021
Navikas laikantis dietos. Kaip mityba yra susijusi su vėžiu
Naujienų srautas
0
Pirma naujausiPirma seniausi
loader
LIVE
Заголовок открываемого материала