00:25 2019 Gegužės 22
Tiesioginis eteris
  • USD1.1161
  • RUB71.9646
    Pusryčiai, archyvinė nuotrauka

    Mokslininkai atskleidė, kodėl pavojinga nepusryčiauti

    © Фото: picjumbo.com
    Visuomenė
    Gauti trumpą nuorodą
    58 0 0

    Amerikos mokslininkai atliko analizę ir nustatė, kokius pavojingus padarinius sukelia nepusryčiavimas

    VILNIUS, balandžio 24 — Sputnik. Praleidžiant pusryčius padidėja mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Atitinkamas tyrimas buvo paskelbtas Amerikos kardiologų draugijos žurnale.

    Specialistai išanalizavo apklausas "National Health and Nutrition Examination Survey", kuriose dalyvavo daugiau kaip šeši su puse tūkstančio amerikiečių nuo 40 iki 75 metų amžiaus. Duomenys apėmė 1988-1994 metų laikotarpį.

    Kaip paaiškėjo, žmonės, kurie ilgą laiką sąmoningai praleidžia pusryčius, dažnai susiduria su nutukimu, padidėjusiu cholesterolio kiekiu ir kraujo spaudimu, taip pat 2 tipo diabetu ir metaboliniu sindromu. Šie veiksniai savo ruožtu turi įtakos širdies ir kraujagyslių ligų vystymuisi.

    Kartu mokslininkai atkreipia dėmesį, kad atsižvelgė tik į tai, ar ryte buvo vartojamas maistas, o ne į pusryčių sudėtį.

    Dar šia tema

    Infarkto pavojus dažniausiai kyla vasarą ir žiemą
    Nustatytas ryšys tarp greito maisto ir psichikos ligų
    Mokslininkai atrado būdą, kaip lengvai įveikti depresiją
    Susirgus lietuvių pajamos nukenčia mažiausiai Baltijos šalyse
    Tegai:
    sveikata, maistas, pusryčiai

    Svarbiausios temos