16:00 2019 Gegužės 25
Tiesioginis eteris
  • USD1.1187
  • RUB72.1352
    Maistas, archyvinė nuotrauka

    Įvardytas produktas, kuris žymiai padidina ankstyvos mirties riziką

    © Photo: Depositphotos
    Visuomenė
    Gauti trumpą nuorodą
    169 0 0

    Mokslininkai ilgą laiką stebėjo grupę žmonių ir nustatė maisto produktą, kuris sukelia ankstyvios mirties riziką

    VILNIUS, balandžio 27 — Sputnik. Pernelyg didelis riebios žuvies vartojimas padidina priešlaikinės mirties riziką 50 proc., išsiaiškino Švedijos mokslininkai.

    Specialistai ilgą laiką stebėjo septyniasdešimtmečių mitybos įpročius, rašo "MedicalXpress" su nuoroda į "AMA Network Open journal today" paskelbtą tyrimą.

    Eksperimente dalyvavo daugiau nei tūkstantis žmonių.

    Dešimties metų trukmės tyrimas parodė, kad savanoriai, turintys didžiausią polichlorintų bifenilų (PCB) kiekį, mirdavo 50 proc. dažniau nei kitos rizikos grupės atstovai.

    Pažymima, kad PCB dažniausiai pasitaiko riebios žuvies sudėtyje (ypač lašišoje ir silkėje), taip pat mėsos ir pieno produktuose.

    Ekspertai įsitikino, kad tokių maisto produktų vartojimas turėtų būti nuosaikus.

    Straipsnyje teigiama, kad tyrimo autoriai neatsižvelgė į rizikos veiksnius, susijusius su širdies ir kraujagyslių ligomis: aukštas kraujo spaudimas, diabetas, rūkymas, nutukimas ir padidėjęs cholesterolio kiekis.

    Kraujo spaudimas: norma ir nukrypimai
    © Sputnik /
    Kraujo spaudimas: norma ir nukrypimai

    Dar šia tema

    Kuo maitinti vaikus mokyklose ir darželiuose?
    Infarkto pavojus dažniausiai kyla vasarą ir žiemą
    Mokslininkai atrado būdą, kaip lengvai įveikti depresiją
    Nustatytas ryšys tarp greito maisto ir psichikos ligų
    Tegai:
    sveikata, maistas

    Svarbiausios temos