19:03 2019 Spalio 16
Tiesioginis eteris
  • USD1.1025
  • RUB70.8212
    Nuolatiniai akiniai, archyvinė nuotrauka

    Oftalmologė įvardijo, kokie produktai padės išlaikyti gerą regą

    CC0 / pixabay
    Visuomenė
    Gauti trumpą nuorodą
    Medicina ir sveikata (284)
    22 0 0

    Pasak profesorės, rūkymas, prasta mityba ir mažas fizinis aktyvumas — pagrindiniai regą neigiamai veikiantys veiksniai

    VILNIUS, rugpjūčio 17 — Sputnik. Profesorė, medicinos mokslų daktarė Elena Grišina pataria vartoti maistą, kuriame gausu vitaminų ir omega-3: žuvį, vaisius ir daržoves, kad rega būtų apsaugota nuo patiriamo streso ir nuolatinio darbo su kompiuteriniais prietaisais.

    "Svarbu valgyti maistą, kuriame gausu omega-3 nesočiųjų riebalų rūgščių, pavyzdžiui, žuvį, ypač skumbrę, daržoves ir vaisius, kuriuose gausu vitaminų", — Grišinos žodžius cituoja Maskvos regiono Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnyba.

    Profesorė pabrėžė, kad pagrindiniai regą neigiamai veikiantys veiksniai — rūkymas, prasta mityba ir mažas fizinis aktyvumas. Kompiuteriai ir mobilieji telefonai ypač vargina akis, o ilgas jų naudojimas gali sukelti trumparegystę ir sausų akių sindromą.

    "Deja, ne visi dirbantys prie kompiuterio laikosi poilsio režimo, kai po kiekvienos valandos trukmės sąveikos su monitoriumi reikia pailsėti bent 5-10 minučių. Taip pat svarbu atsiminti, kad neteisingai parinkti akiniai, ilgalaikė stipri akių įtampa gali išprovokuoti galvos skausmus", — pridūrė Grišina.

    Ji atkreipė dėmesį į būtinybę reguliariai lankytis pas specialistus ir atlikti akių diagnostiką. Pasak Grišinos, sulaukus 40 metų tyrimas turėtų būti atliekamas kasmet, nes su amžiumi didėja tikimybė susirgti tokiomis rimtomis ligomis kaip glaukoma ar katarakta.

    Temos:
    Medicina ir sveikata (284)

    Dar šia tema

    Pasaulyje vis daugėja žmonių, turinčių neįprastų gebėjimų
    Mokslininkai papasakojo visą tiesą apie priklausomybę nuo orų kaitos
    Mokslininkai išbandė vakciną nuo viruso, sukeliančio kvėpavimo takų infekciją
    Tegai:
    fizinis aktyvumas, mityba, rūkymas, produktai, medicina

    Svarbiausios temos