15:38 2020 Kovo 31
Tiesioginis eteris
  • USD1.1034
  • RUB88.1385
    Visuomenė
    Gauti trumpą nuorodą

    Daugumoje tautų blynai simbolizuoja saulę, todėl būtent per Užgavėnes, kai pasitinkame pavasarį, visi ragauja skaniausius blynus bei lepina jais artimuosius

    Užgavėnių blynų kepimo paprotys buvo išsaugotas nuo pagonybės laikų. Per pastaruosius šimtmečius buvo sukaupta daugybė skanių blynų kepimo receptų.

    Klasikiniai blynai

    Jums prireiks: 400 ml pieno, 150 ml vandens, 200 gramų miltų, 2 kiaušinių, 3 šaukštų cukraus, ketvirtadalio šaukštelio druskos, 2 šaukštų augalinio aliejaus.

    Receptas: į dubenį supilkite pieną ir vandenį, įberkite druskos, cukraus ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite šluotele. Palaipsniui, vis plakdami, sijodami suberkite miltus, kol masė pasidarys vientisa, be gumulų.

    Блины, архивное фото
    Klasikiniai blynai

    Pabaigoje įpilkite augalinio aliejaus ir sumaišykite. Tešla turi atrodyti kaip skysta grietinė.

    Gerai įkaitinkite ketaus keptuvę. Nedideliu samčiu pasemkite tešlą, supilkite į keptuvę ir tolygiai, sukamaisiais judesiais, paskirstykite tešlą. Kepkite apie 15 sekundžių, kol blynas taps auksinės spalvos.

    Šakute arba silikonine mentele švelniai pakelkite blyno kraštą, apverskite ir pakepkite iš kitos pusės. Karštą blyną sutepkite sviestu. Paruoštus blynus sudėliokite į krūvą. Galite patiekti su bet kokiu sirupu, šokoladu, kondensuotu pienu ir pan.

    Blynai su pienu

    Norint kepti blynus pagal tradiciškiausią receptą, jums reikės: 500 ml pieno; 200 gramų miltų, 2 kiaušinių, 1 valgomojo šaukšto cukraus, 2 šaukštų augalinio aliejaus, žiupsnelio druskos.

    Įmuškite kiaušinius ir sumaišykite su cukrumi bei druska. Supilkite pieną į dubenį ir gerai išmaišykite. Dėkite sietą į dubenį ir lėtai suberkite miltus. Norėdami atsikratyti gabalėlių ir gauti purią, tolygią masę, nuolat maišykite šluotele.

    Празднование Масленицы, архивное фото
    Blynai

    Paruošta masė turėtų būti panaši į skystą grietinę, kad tešla lengvai pasiskirstytų ant keptuvės, o blynai lengvai keptų.

    Įkaitinkite keptuvę, sutepkite ją augaliniu aliejumi ir apkepkite blynus iš abiejų pusių. Sudėkite blynus į krūvą, sutepdami juos nedideliu kiekiu sviesto.

    Blynai, kepti pagal šį receptą, yra ploni ir purūs.

    Kefyrinių blynų receptas

    Blynams, keptiems iš kefyro, tinka tiek saldus įdaras — uogienės, uogos, varškė, tiek nesaldus — žuvis, mėsa, daržovės.

    Jums reikės: 500 ml kefyro (3% riebumo), 200 gramų miltų, 2 kiaušinių, cukraus, sodos ir druskos po pusę šaukštelio, 4 šaukštų aliejaus ir 50 gramų sviesto karštam blynui ištepti.

    Блины, архивное фото
    Kefyriniai blynai

    Receptas: įmuškite kiaušinius, įpilkite kefyro ir maišydami šiek tiek pakaitinkite mišinį ant silpnos ugnies, kad druska ir cukrus greičiau ištirptų. Nuėmę indą nuo ugnies, į mišinį įberkite cukraus ir druskos ir gerai išmaišykite.

    Išsijokite miltus ir palaipsniui dėkite į masę, gerai išmaišykite su šluotele, kad neliktų gumulėlių. Sodą ištirpinkite verdančiame vandenyje (1 šaukštas verdančio vandens pusei arbatinio šaukštelio sodos) ir greitai supilkite į dubenį. Supilkite augalinį aliejų ir palikite tešlą šiltoje vietoje maždaug valandą.

    Įkaitinkite keptuvę, įpilkite į ją augalinio aliejaus ir apkepkite blynus iš abiejų pusių. Dėdami blynus į krūvą, nepamirškite jų sutepti sviesto gabalėliu.

    Ažūriniai blynai

    Norint paruošti ažūrinius blynus pagal šį receptą, jums reikės: 3 kiaušinių, 2 šaukštelių cukraus, 2 puodelių miltų, 1 puodelio pieno, 0,5 puodelio vandens, 50 g augalinio aliejaus, vanilino ir žiupsnelio druskos.

    Receptas: įmuškite kiaušinius, įpilkite pieną, druską ir aliejų, sumaišykite ir palaipsniui įdėkite miltų. Tada supilkite vandenį ir maišykite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.

    Блины, архивное фото
    Blynus galima pagardinti uogomis

    Supilkite tešlą į buteliuką su dozatoriumi ar įprastą plastikinį butelį su skyle dangtelyje.

    Įkaitinkite keptuvę ir ant jos paskirstykite tešlą. Blyną švelniai apverskite plačia mentele ir apkepkite iš kitos pusės.

    Šokoladinių blynų receptas

    Norint paruošti minkštus ir švelnius šokoladinius blynus, jums reikės: 500 ml pieno, 120 g miltų, 50 g cukraus, 15 g kakavos, 2 kiaušinių, 3 šaukštų aliejaus, žiupsnelio druskos.

    Kiaušinius, druską, cukrų gerai išplakite su šluotele, supilkite trečdalį pieno ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir kakavą, gerai išmaišykite su šluotele, kad neliktų gabalėlių. Supilkite likusį pieną, augalinį aliejų ir sumaišykite. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, supilkite pusę samčio tešlos ir kepkite blynus ant vidutinės ugnies kiekvieną pusę po dvi-tris minutes.

    Блины, архивное фото
    Šokoladiniai blynai

    Šokoladinius blynus galite patiekti su plakta grietinėle, kondensuotu pienu, grietine ar ledais, taip pat supilkite tirpintą šokoladą, vaisių sirupą ir pabarstykite grūstais riešutais.

    Blynai, pagaminti pagal šį receptą, patiks visiems.

    Dar šia tema

    Užgavėnės: pagrindinės tradicijos ir papročiai. Ką galima ir ko negalima daryti
    Užgavėnės Vilniuje: kur sostinėje vyks Morės sutiktuvės ir palydos
    Tegai:
    blynai, Užgavėnės

    Svarbiausios temos