04:07 2020 Spalio 25
Tiesioginis eteris
  • USD1.1856
  • RUB90.6421
    Visuomenė
    Gauti trumpą nuorodą

    Balsavime už patiekalus, kurie turėtų pasirodyti Lietuvos nacionaliniame meniu, dalyvavo daugiau nei dešimt tūkstančių respublikos gyventojų

    VILNIUS, liepos 19 — Sputnik. Nacionalinė Lietuvos turizmo skatinimo agentūra "Keliauk Lietuvoje" sudarė trijų dienų kelionės po Lietuvą valgiaraštį, kurį sudarė tradiciniai patiekalai.

    Ekspertai ir daugiau nei dešimt tūkstančių lietuvių balsavo už patiekalus, kurie, jų manymu, labiausiai verti atsidurti nacionaliniame meniu. Iš viso buvo išrinkta 15 patiekalų, kuriuos turistams ir vietos gyventojams pasiūlys daugelis respublikos restoranų.

    "Restoranai, galintys pasiūlyti vienos ar visų trijų dienų meniu, bus paženklinti nacionalinio meniu lipduku, tad lietuviškos virtuvės gerbėjai ir gastronomijos turistai iš užsienio nesunkiai ras, kur paskanauti balsavimo metu išrinktų patiekalų", — sakoma agentūros pranešime.

    Visi 15 patiekalų yra suskirstyti į tris dienas: kiekviename meniu pristatyti pirmieji ir antrieji patiekalai, užkandis, desertas ir gėrimas.

    Daugiausiai balsų surinko nacionaliniai šaltibarščiai. Juos pasirinko 84 procentai lietuvių. Aukštą įvertinimą gavo cepelinai — 72 proc., šakotis — 68 proc., taip pat gira — 55 proc. Į pirmosios dienos valgiaraštį pateko kepta duona su sūriu kaip užkandis, už šį patiekalą balsavo 46 procentai žmonių.

    Kitomis dienomis pristatomi tokie patiekalai kaip grybienė, kugelis, obuolių sūris, silkė su bulvėmis, midus, alus ir kiti skanėstai.

    Anksčiau "Keliauk Lietuvoje" sudarė interaktyvų šaltibarščių žemėlapį, kuriame pažymėta daugiau nei 30 vietų, kur galima paragauti šio nacionalinio patiekalo.

    Dar šia tema

    "Bonjour": Vilnius kviečia į prancūziškas atostogas
    Švedijos mokslininkai nuvainikavo penkis mitus apie duoną
    Tegai:
    nacionaliniai patiekalai, turizmas, Lietuva

    Svarbiausios temos