19:38 2021 Sausio 27
Tiesioginis eteris
  • USD1.2114
  • RUB91.7258
    Visuomenė
    Gauti trumpą nuorodą
    Sveikas gyvenimo būdas — mityba, receptai (51)

    Pasak dietologės, šie produktai padės sustiprinti organizmą pandemijos metu, be to, viena iš svarbių taisyklių — nepraleisti valgymų

    VILNIUS, sausio 2 — Sputnik. Britų mitybos specialistė Lili Suter (Lily Soutter) komentare "The Independent" įvardijo "super produktus", kurie padės sustiprinti organizmą pandemijos metu.

    Suter įvardijo dešimt produktų kategorijų, kurias reikia įtraukti į savo mitybą ir kurias galima rasti parduotuvėje.

    1. Pilno grūdo produktai: juoda duona, rudieji ryžiai, pilno grūdo makaronai. Jie padės prisotinti organizmą angliavandeniais, kurie suteiks jam pakankamai energijos. Tuo pat metu specialistė priminė, kad smegenys sunaudoja apie 20 procentų organizmo energijos, todėl šios kategorijos produktai yra labai svarbūs.
      Ржаной хлеб
      Duona
    2. Žuvis. Pasak Suter, žuvyje yra daug omega-3 rūgščių, tačiau tam, kad ji išlaikytų naudingas savybes, jos negalima kepti. Dietologė pažymėjo, kad šį patiekalą geriausia ruošti garuose arba ant grotelių.
      Красная рыба
      Žuvis
    3. Čija sėklos, linų sėmenys ir graikiniai riešutai. Šie maisto produktai yra augaliniai omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai, kurie taip pat nepaprastai naudingi smegenims ir turi priešuždegiminį poveikį.
      Орехи
      Riešutai
    4. Uogos. Mitybos specialistė pažymėjo, kad jei po ranka nėra šviežių, tiks ir užšaldytos. Jose gausu flavonoidų — medžiagų, teigiamai veikiančių žmogaus nuotaiką, taip pat yra imunitetui svarbaus vitamino C.
      Лесные ягоды: малина и черника
      © Depositphotos / gdolgikh
      Uogos
    5. Jogurtai ir fermentuoti pieno produktai. Suter priminė, kad jie padeda žarnyno mikroflorai. Panašias funkcijas atlieka rauginti kopūstai, kimčis ir kombuča, tačiau fermentuotuose pieno produktuose yra daugiau kalcio ir baltymų.
    6. Kiaušiniai. Juose yra vitamino D, kuris atlieka svarbų vaidmenį imuninei ir raumenų bei kaulų sistemai. Jie taip pat yra vienas iš pagrindinių baltymų šaltinių. Suter priminė, kad per dieną reikėtų suvalgyti apie du kiaušinius.
      Куриные яйца
      © Sputnik / Dmitry Dubinsky
      Kiaušiniai
    7. Įvairiaspalvės daržovės. Dietologės teigimu, racione turėtų būti kuo daugiau skirtingų spalvų daržovių, nes kiekvienoje spalvoje yra skirtingų cheminių medžiagų ir jos atlieka savo funkcijas organizme.
      Свежие овощи
      Daržovės
    8. Augaliniai aliejai: alyvuogių, rapsų ir kokosų. Suter pareiškė, kad būtent šiuose aliejuose yra mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios naudingos širdžiai, taip pat vitamino E, reikalingo kraujotakos sistemai ir odai.
      Растительное масло
      Aliejai
    9. Konservuoti pomidorai. Dietologė papasakojo, kad konservuotuose pomidoruose yra daug likopeno, kuris turi antioksidacinių savybių. Be to, vienoje konservuotų pomidorų skardinėje jo yra daugiau nei šviežių pomidorų pakuotėje.
      Консервированные помидоры
      Konservuoti pomidorai
    10. Vanduo ir vandeningos daržovės: agurkai ir arbūzai. Suter priminė, kad organizme reikia palaikyti reikiamą skysčių lygį.
      Вода с лимоном
      © Photo : Pixabay
      Vanduo

    "Viena iš taisyklių, į kurią reikia atkreipti dėmesį, — nepraleisti valgymų. Ją gana lengva sulaužyti, jei nedarysite pertraukų, dirbdami namuose", — apibendrino ji.

    Temos:
    Sveikas gyvenimo būdas — mityba, receptai (51)

    Svarbiausios temos