01:00 2021 Balandžio 21
Tiesioginis eteris
  • USD1.2051
  • RUB92.2786
    Visuomenė
    Gauti trumpą nuorodą

    Gurmaniškų dešrų, ypač šaltai rūkytų, gerbėjai turi atsiminti, kad jose yra didelis kiekis druskos ir riebalų, todėl jų negalima valgyti kiekvieną dieną

    VILNIUS, kovo 28 — Sputnik. Kodėl dešra negalima piktnaudžiauti, interviu Sputnik radijui paaiškino dietologė, mitybos specialistė Anna Belousova.

    Gurmaniškų dešrų, ypač šaltai rūkytų, gerbėjai turi atsiminti, kad jose yra didelis kiekis druskos ir riebalų, todėl jų negalima valgyti kiekvieną dieną. Priešingu atveju gali atsirasti  širdies ir kraujagyslių sistemos, inkstų ir net odos problemų, perspėjo mitybos specialistė, Nacionalinės mitybos specialistų asociacijos narė Anna Belousova.

    "Šaltai rūkytos dešros, kaip taisyklė, turi nuo 30% iki 44% riebalų, taip pat daug druskos ir prieskonių. Tai yra skanus produktas atostogoms. Jokiu būdu ne kiekvienai dienai. Jei valgote kiekvieną dieną, jums kils problemų, ypač nerekomenduočiau to daryti širdininkams, hipertenzija sergantiems pacientams, žmonėms, sergantiems inkstų patologija, ir paaugliams, turintiems odos problemų. Nepilnamečių spuogai labai stipriai reaguoja į prieskonius ir druską", — paaiškino gydytoja.

    Taip pat mažai tikėtina, kad virta dešra bus nuolat vartojama, manant, kad tai yra tinkamas mėsos pakaitalas, tęsė dietologė. Pasak Belousovos,  dešra gali būti ne mėsos produktas, o mėsos turintis produktas, tada joje yra labai mažai raumenų skaidulų.

    "Virtoje dešroje gali būti tik 8% mėsos. Arba gali būti mažiau, jei tai dešra, gaminama pagal technines specifikacijas. Tikrai bus riebalų — nuo 22 proc. Tikrai bus kvapiųjų medžiagų. Geriausiu atveju druska, pipirai, sojos padažas ar dar kažkas. Kai dešra su soja yra naudingesnė nei tada, kai ji yra be sojos. Taip pat galima naudoti bet kokių grūdų ir kitų augalų mišinį.", — pridūrė Anna Belousova.

    "Daugelis dešrų yra tamsintos įvairiais dažais, kad jos atrodytų patraukliai. Jei susidūrėte su pilkšva dešra, tai reiškia, kad joje greičiausiai nėra dažiklių", — patikslino dietologė.

    "Bet kuri namų šeimininkė žino, kad virta mėsa yra pilkšvos spalvos. Jei sutiksime pilkšvą dešrą, paprašysime padaryti pjūvį ir pažiūrėti, ar jos spalva yra tokia pati kaip ant viršaus. Kartais, jei dešra pilka viršuje, tada ji yra tiesiog pasenusi. Jei pjūvis yra toks pats pilkšvas, tai yra tinkama virta dešra", — įsitikinusi Anna Belousova.

    Užuot pirkus pramoninę dešrą, gydytoja rekomenduoja ją gaminti patiems. Tam reikės gabalėlio bet kokios mėsos. Jis turi būti įmirkyta druskos tirpale, įpilant acto, ir tada virti mažiausiai keturias valandas ant silpnos ugnies. Tada iš jo pagaminamas faršas ir suformuojama dešrelė, apvyniojant plėvele. Jei norite suteikti produktui rausvą spalvą, galite įpilti burokėlių sulčių.

    Tegai:
    dešra

    Svarbiausios temos