17:51 2019 Spalio 22
Tiesioginis eteris
  • USD1.1173
  • RUB71.1373
    Kruasanai ir kava, archyvinė nuotrauka

    Šiuolaikiškų paryžiečių pusryčiai: kava, kruasanai ir graži vieta

    © Photo: Pixabay
    Pasaulyje
    Gauti trumpą nuorodą
    6530

    Garsiausias paryžietiškų pusryčių elementas yra kepiniai, o prancūziški kruasanai jau seniai turi pasaulinį pripažinimą

    VILNIUS, balandžio 16 — Sputnik. Visi žino, kokie svarbūs yra pirmieji įspūdžiai, pirmoji meilė, pirmoji kelionė į užsienį. Ši taisyklė taip pat galioja ir maistui.

    Daugelis dietologų pataria atkreipti ypatingą dėmesį į tai, ką valgote per pusryčius.

    Kaip kartą interviu pasakė garsusis mados guru Karl Lagerfeld, atsakydamas į klausimą, ką jis visų pirma daro kiekvieną dieną: "Pirmas dalykas, kurį darau atsikėlęs, ― pusryčiauju".

    Pusryčiai — tai pirmasis nuotaikos ir energijos užtaisas visai dienai. Prancūzai, žinomi kaip gurmanai ir subtilaus stiliaus gerbėjai visose srityse, kaip niekas kitas išmano, kas yra tobuli pusryčiai.

    Vien prancūziški kruasanai ko verti — juos galima rasti kiekviename pasaulio kampelyje, jie pelnė pasaulinį populiarumą ne mažiau nei Eifelio bokštas.

    Žemiau pateiktame žymaus restorano "Le Meurice" konditerio, paryžiečio Cédric Grolet interviu žurnalui VOGUE sugriaunami keli mitai ir konditeris dalijasi savo įžvalgiais patarimais apie įdomiausius paryžietiškus pusryčius.

    - Ar tiesa, kad kiekvienas paryžietis pradeda savo rytą nuo kavos puodelio?

    — Ne, ne kiekvienas. Aš — paryžietis ir niekada negeriu kavos rytais, nes šiaip nesu didelis kavos gerbėjas. Bet apskritai, Prancūzijoje, ir ypač Paryžiuje, yra labai nemažai žmonių, kurie ryte geria būtent kavą.

    Круассан с шоколадом и кофе
    © Photo: Pixabay
    Kruasanas su šokoladu ir kava

    - O koks populiariausias kavos tipas Paryžiuje — americano ar espresso?

    — Mano nuomone, visgi espresso.

    - Kokį gėrimą energijai įgauti galima patarti tiems, kas negeria kavos?

    — Yra įvairių alternatyvų. Pavyzdžiui, aš savaitgalį mėgstu išgerti karšto šokolado puodelį, tai primena man vaikystės skonį, sukelia labai gerus prisiminimus. Šiokiadieniais esu linkęs prie šviežiai spaustų apelsinų sulčių su imbieru.

    Апельсиновый сок
    © Photo: Pixabay
    Apelsinų sultys

    - Kokį maistą mėgstate valgyti pusryčių?

    — Aš labai mėgstu kruasanus. Tiesą sakant, esu labai prisirišęs prie visų klasikinių prancūziškų saldumynų, ypač kruasanų, brioche, sloksniuotų bandelių-sraigių su razinomis ar šokoladu, ragelių.

    - Ar tiesa, kad prancūzai pradeda savo dieną nuo kruasano? Ar tai tik savaitgalio tradicija?

    — Manau, kad Paryžiuje daug žmonių, kurie valgo daug kepinių kiekvieną rytą. Jie suteikia daug energijos iš karto, o juk daugelis gyvena labai intensyvų gyvenimą. Paprastai, savaitgaliais paryžiečiai pirmenybę teikia vėlyviems sotiems pusryčiams su kava, vafliais ir blyneliais.

    - O kaip gi garsioji prancūziškas bagetė? Ji taip pat įeina į tradicinį paryžietiškų pusryčių meniu?

    — Bagetė, be abejonės, yra tikra prancūziškų pusryčių klasika. Geriausias būdas ją suvalgyti — perpjauti per pusę, sutepti sviestu ir džemu.

    - Kas dar įeina į tradicinius pusryčius?

    — Kalba net ne apie tai, ką jūs valgote, o kur jūs tai darote. Aplinka visada labai svarbi. Pavyzdžiui, ketinate papusryčiauti vienos iš Paryžiaus kavinės terasoje arba Tuileries parke. Be to, viskas priklauso ir nuo to, kiek laiko paryžiečiai skiria pusryčiams. Jei daug, tai galima psigaminti blynelių, tostų ar iškepti vaflių.

    Вафли с ягодами вишни
    © Photo: Pixabay
    Vafliai su vyšniomis

    - Kokį pakaitalą kruasanams renkasi sveiko gyvenimo būdo šalininkai Paryžiuje?

    — Visada galima pakeisti kruasaną į vaflius su vaisių salotomis ar blynus be glitimo.

    - Ar galite rekomenduoti pavasarinių, daug energijos suteikiančių pusryčių receptą?

    — Mėgstu daryti skanius vaisių kokteilius. Be to, galima pridėti šviežių braškių į natūralias apelsinų sultis ar padaryti glotnutį.

    Tegai:
    pusryčiai, kava, maistas, Paryžius, Prancūzija

    Svarbiausios temos