23:31 2019 Gegužės 20
Tiesioginis eteris
  • USD1.1167
  • RUB72.0519
    Turistai viename iš Antalijos viešbučių, archyvinė nuotrauka

    Turkijoje viešbučio svečių bus prašoma imti tiek maisto, kiek jie gali suvalgyti

    © Sputnik / Владимир Вяткин
    Pasaulyje
    Gauti trumpą nuorodą
    34 0 0

    Viešbučiai rems "Orange Flag" projektą, kuriuo siekiama sumažinti maisto atliekų kiekį

    VILNIUS, balandžio 29 — Sputnik. Turkijos viešbučiuose, veikiančiuose pagal sistemą "viskas įskaičiuota", poilsiautojų bus prašoma imti tiek maisto, kiek jie gali suvalgyti, praneša ATOR.

    Viešbučiai rems "Orange Flag" projektą, kuriuo siekiama sumažinti maisto atliekų kiekį. Juo siekiama pakeisti turistų ir verslininkų požiūrį į maitinimo procesą viešbučiuose, veikiančiuose pagal sistemą "viskas įskaičiuota". Pasak projekto "Ali Akgun" iniciatoriaus, Turkijoje yra labai opi maisto atliekų problema: kasmet išmetama 18 mln. tonų vaisių ir daržovių ir 4,9 mln. maisto atliekų, kas sudaro 214 mlrd. Turkijos lirų.

    Organizatorių skaičiavimais, jau šiais metais iniciatyvą racionaliau vartoti maistą ir sumažinti perdirbtų produktų skaičių rems 250 viešbučių.

    Dalyvavimas "Orange Flag" projekte yra savanoriškas. Tačiau, sutikdami su šios iniciatyvos sąlygomis, viešbučiai privalo vykdyti tam tikrus įsipareigojimus. Visų pirma, darbuotojai (virėjai, padavėjai) mokys, kaip teisingiau planuoti produktų vartojimą.

    Antra, patys viešbučiai turės paaiškinti svečiams, kad "maistas neturėtų būti išmestas" ir kad "viskas, kas yra lėkštėje, turi būti suvalgyta".

    Pagrindinės agitacijos priemonės yra dvi: informaciniai plakatai ir brošiūros restoranuose ir kambariuose, animatorių darbas su šeima ir vaikais. Kaip praktinė priemonė numatomos mažesnės lėkštės.

    Kokie viešbučiai palaikys "Orange Flag", kol kas nežinoma. Pasiūlymas dalyvauti projekte buvo išsiųstas Antalijos, Alanijos, Bodrumo, Izmiro ir kitų kurortų viešbučiams.

    Dar šia tema

    Rojus be sienų: paskelbti geriausi pasaulyje paplūdimiai
    Tegai:
    maisto atliekos, viešbutis

    Svarbiausios temos