07:30 2019 Liepos 16
Tiesioginis eteris
  • USD1.1269
  • RUB70.5998
    Vaisinis jogurtas, archyvinė nuotrauka

    Mokslininkai jogurto naudą atrado dar XX a. pradžioje

    © Фото: picjumbo.com
    Pasaulyje
    Gauti trumpą nuorodą
    6 0 0

    Lieso pieno produktų, tokių kaip jogurtas, vartojimas sumažina tam tikrų ligų riziką

    VILNIUS, liepos 4 — Sputnik. Praėjusio amžiaus pradžioje jogurto naudą žmonių sveikatai ištyrė Bulgarijos gydytojas Stamenas Grigorovas ir rusų mokslininkas Ilja Mečnikovas, Ispanijos tyrėjai nepateikė naujų duomenų, sakė Leonidas Lazebnikas, Rusijos gastroenterologų draugijos pirmininkas, rašo RIA Novosti.

    Ankstesnis "Medical Xpress" leidinys su nuoroda į Ispanijos mokslininkų atliktą tyrimą, pranešė, kad lieso pieno produktų, pavyzdžiui, jogurto, vartojimas sumažina riziką susirgti metaboliniu sindromu, antrojo tipo diabetu, storosios žarnos  ir šlapimo pūslės vėžiu.

    "Tai išsiaiškino ne Ispanijos mokslininkai, tai jau seniai žinoma, atradimas buvo atliktas praėjusio amžiaus pradžioje", — papasakojo Lazebnikas RIA Novosti.

    Jis paaiškino, kad tyrimą atliko Bulgarijos karo gydytojas Stamenas Grigorovas ir Rusijos mokslininkas Ilja Mečnikovas. Jie ištyrė bulgarišką jogurtą. Tyrimo metu buvo atrasta specialaus tipo laktobacilų.

    Lazebnikas pabrėžė, kad žmogaus žarnyne gyvena įvairios bakterijos, kurios rūpinas kūno funkcijomis. Jogurte esančios laktobacilos ir bifidobakterijos gerina žarnyno darbą, pagerina sveikatą ir suteikia ilgaamžiškumo, sakė mokslininkas.

    "Bulgariško jogurto dėka ilgaamžių skaičius Bulgarijoje praėjusio amžiaus pradžiojebuvo didžiausias Europoje", — sakė jis.

    Dar šia tema

    Mokslininkai atrado netikėtą sekso naudą
    Mokslininkai paaiškino, kodėl žmonės "pamišę" dėl kačių ir šunų
    Britų mokslininkai negalėjo tiksliai apskaičiuoti kiek impotentų yra pasaulyje
    Tegai:
    sveikata, pieno produktai, mokslininkai

    Svarbiausios temos