09:53 2020 Liepos 05
Tiesioginis eteris
  • USD1.1224
  • RUB80.2153
    Pasaulyje
    Gauti trumpą nuorodą
    Medicina ir sveikata (345)
    26

    Mitybos specialistė šiltuoju sezonu rekomenduoja vartoti kuo daugiau vitaminų turinčius produktus

    VILNIUS, liepos 22 — Sputnik. Jauni žalieji žirneliai turi teigiamą poveikį nervų sistemai ir padidina organizmo atsparumą stresui. Apie tai pokalbyje su miesto naujienų agentūra "Maskva" papasakojo vyriausioji Maskvos sveikatos departamento mitybos specialistė Antonina Starodubova.

    Pasak jos, švieži žirniai yra naudingi dėl didelio B vitaminų ir magnio kiekio. Be to, šis augalinės kilmės baltymų šaltinis padeda stiprinti raumenų audinį ir imunitetą.

    Mitybos specialistė taip pat rekomenduoja vasarą valgyti daugiau šviežių ir prieskoninių žolelių, kurios turi daug vitaminų C, A, E, B grupės, mineralų, terpenų, glikozidų, flavonoidų ir inulino.

    "Be to, šviežių žolelių įtraukimas į kasdienį racioną padės jums suvartoti mažiau druskos ir taip sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų atsiradimo riziką", — sakė dietologė.

    Ji taip pat pataria įtraukti į racioną cukinijas, kuriose yra daug skaidulų, B grupės vitaminų, vitamino C, kalcio, kalio, mangano ir fosforo.

    "Cukinija turi mažai kalorijų ir palyginti didelį skaidulų kiekį, todėl tai yra būtinas produktas tiems, kurie kovoja su papildomais kilogramais arba siekia išlaikyti normalų kūno svorį", — paaiškino ji.

    Temos:
    Medicina ir sveikata (345)

    Dar šia tema

    Nustatytas ryšys tarp greito maisto ir psichikos ligų
    Mokslininkai įvardijo naują greitojo maisto pavojų sveikatai
    Mokslininkai įvardijo naują širdies priepuolių ir insultų priežastį
    Tegai:
    maisto produktai, stresas, sveikata, mityba

    Svarbiausios temos