21:18 2020 Liepos 09
Tiesioginis eteris
  • USD1.1342
  • RUB80.0425
    Pasaulyje
    Gauti trumpą nuorodą
    50

    Pasak sveikatos specialistės, ypač budrūs turėtų būti vadinamosios "elitinės" importuotos mėsos mėgėjai

    VILNIUS, spalio 3 — Sputnik. Žmogaus sveikatai kenksmingiausia mėsa — ilgai galiojanti, sakė racionalios mitybos specialistė, kineziterapeutė Marina Vaulina interviu "Večerniaja Moskva".

    Anot jos, ypač budrūs turėtų būti vadinamosios "elitinės" importuotos mėsos mėgėjai.

    "Kuo ilgesnis jos galiojimo laikas, kuo toliau šalis gamintoja, tuo ilgesnis gabenimas ir daugiau nepageidaujamų gaminyje esančių konservantų. Realybė tokia, kad mėsa dažnai užšaldoma ir atšildoma kelis kartus. Organizmas nieko gero iš to negaus", — sakė ji.

    Daktarė pridūrė, kad galima valgyti "delikatesus", bet viskam reikia saiko. Ji taip pat patarė neperkepti mėsos, nevirti jos su prieskonių, riebalų ir druskos pertekliumi ir ilgai nelaikyti šaldytuve po atšildymo.

    Vaulina pabrėžė, kad žmogaus organizmas sunkiausiai virškina žąsų, ančių mėsą, taip pat ėriuką ir kiaulieną, tačiau priminė, kad daug kas priklauso nuo tokio maisto paruošimo būdo ir vartojimo dažnumo.

    Troškinta mėsa su daržovėmis yra daug geriau virškinama, o kepsninėje keptoje mėsoje bus dūmų dalelių ir kancerogenų, padarė išvadą gydytoja.

    Dar šia tema

    Mergaitė iš JAV, turinti apgamą per visą veidą, gydysis Rusijoje
    Ukrainoje gimė vaikas su dviem galvomis
    Gydytojai paaiškino, kaip kramtyti kramtomąją gumą, kad dantys būtų sveiki
    Tegai:
    sveikata, mėsa, gydytojai

    Svarbiausios temos