09:19 2020 Vasario 27
Tiesioginis eteris
  • USD1.0875
  • RUB71.2368
    Pasaulyje
    Gauti trumpą nuorodą

    Dietologė patarė gaminti maistą iš šviežių sezoninių vaisių ir daržovių, ankštinių augalų, riešutų, nesmulkintų grūdų ir fermentuotų pieno produktų

    VILNIUS, sausio 28 — Sputnik. Ispanų dietologė Elena de la Fuente Hidalgo papasakojo, kaip išvengti priešlaikinio senėjimo, praneša RIA Novosti.

    "Kalbant apie kovos su senėjimu priemones, dažniausiai susikoncentruojame į poreikį mankštintis, tačiau pamirštame svarbiausią dalyką — tinkamą mitybą kartu su sveikais įpročiais. Tai kartu sulėtina visų organizmo ląstelių oksidacinį stresą ir senėjimą", — sakė ji interviu leidiniui "La Vanguardia".

    Dietologė patarė gaminti maistą iš šviežių sezoninių vaisių ir daržovių, ankštinių augalų, riešutų, nesmulkintų grūdų ir fermentuotų pieno produktų — pavyzdžiui, jogurto ar kefyro.

    Be to, būtina atsisakyti alkoholio, kurio vartojimas, pasak mokslininkų, susijęs su telomerų — chromosomų galinių skyrių, saugančių DNR nuo pažeidimų, — sumažėjimu. Su kiekvienu ląstelių pasidalijimu telomeros tampa trumpesnės, o kai jų ilgis tampa nepakankamas, ląstelė žūsta. 

    Tarp "senėjimą skatinančių" maisto produktų dietologė įvardijo keptas bulves ir margariną, kuriame yra daug transriebalų, taip pat cukrų ir druską.

    Dar šia tema

    Dietologė įvardijo būdus, kaip pagreitinti medžiagų apykaitą
    Mokslininkai įvardijo būdą, kaip prailginti gyvenimą 10 metų
    Tegai:
    senatvė, gydytojai, sveika mityba

    Svarbiausios temos