10:27 2020 Kovo 31
Tiesioginis eteris
  • USD1.1034
  • RUB88.1385
    Pasaulyje
    Gauti trumpą nuorodą

    Dietologė pažymėjo, kad termiškai apdoroti pomidorai yra sveikesni nei švieži, todėl prieš juos naudojant, juos reikia trumpai patroškinti ant silpnos ugnies

    VILNIUS, sausio 30 — Sputnik. Pomidorai ne visada suteikia naudos organizmui, pokalbyje su "Večerniaja Moskva" sakė dietologė Jelena Solomatina.

    Anot jos, dėl daugybės organinių rūgščių pomidorų nepatartina valgyti tiems, kurie serga gastritu ir skrandžio opomis. Taip pat gydytoja nerekomenduoja jų valgyti žmonėms, sergantiems inkstų akmenlige.

    "Be to, net tiems, kurie neturi skrandžio problemų, nerekomenduoju vartoti daug pomidorų padažo. Į jį pridedama cukraus, o cukrus nėra naudingas mūsų organizmui", — sakė ji.

    Kartu gydytoja priminė vitaminų, mikro- ir makroelementų kiekį pomidoruose, taip pat likopeną, kuris turi antioksidacinį poveikį visiems organams, teigiamai veikia prostatą ir gali užkirsti kelią onkologinėms ligoms.

    Dietologė pažymėjo, kad termiškai apdoroti pomidorai yra sveikesni nei švieži, todėl prieš juos naudojant, juos reikia trumpai patroškinti ant silpnos ugnies.

    Dar šia tema

    Dietologė įvardijo maisto produktus, kurie padeda numesti svorio
    Gydytoja įvardijo produktus, kurie sukelia ankstyvą senėjimą
    Tegai:
    sveikata, pomidoras

    Svarbiausios temos