10:36 2020 Rugsėjo 27
Tiesioginis eteris
  • USD1.1634
  • RUB90.4050
    Pasaulyje
    Gauti trumpą nuorodą
    Sveikas gyvenimo būdas — mityba, receptai (33)

    Rugpjūtis — slyvų sezonas, o tai reiškia, kad saldūs vaisiai vis dažniau pasirodys ant valgomojo stalo. Kokią naudą ir žalą daro šis vaisius

    VILNIUS, rugpjūčio 16 — Sputnik. Slyva — populiarus medis, kurį galima rasti beveik šalia kiekvieno vasarnamio. Iš šių vaisių gaminamos skanios uogienės ir džemai, ruošiami  kompotai.

    Tačiau, kas nutinka organizmui valgant slyvas?

    Сливы
    © CC0 / Pixabay
    Slyvos

    Teigiamos slyvų savybės 

    Pagrindinis slyvų pranašumas yra gebėjimas švelniai išvalyti skrandį ir teigiamai paveikti virškinimo trakto veiklą. Slyva turi savybę "skatinti" apetitą ir pagerinti žarnyno veiklą. Tai naudinga sergant ateroskleroze, šalinant cholesterolį. Be to, gerai išvalo inkstus.

    Slyva yra mineralų, vitaminų ir kitų, ne mažiau svarbių organizmui medžiagų, šaltinis. Sudėtyje yra baltymų, angliavandenių, sveikų maistinių skaidulų, rūgščių ir kumarino medžiagų, kurios trukdo formuotis trombams.

    Slyvos, kaip slyvų sultys, apsaugo kepenis nuo neigiamo poveikio ir sustabdo įvairių ligų vystymąsi. Slyva stiprina kaulus, lėtina kaulų nykimo procesus. Slyvose taip pat gausu geležies, kuri yra labai svarbi kenčiantiems nuo žemo hemoglobino ar anemijos.

    Neigiamos slyvų savybės

    Per didelis slyvų vartojimas gali neigiamai paveikti diabetu sergančiųjų sveikatą dėl cukraus jų sudėtyje.

    Taip pat nerekomenduojama valgyti slyvų esant reumatui, podagrai, cholelitiazei. Labai atsargiai slyvomis reikėtų maitinti mažus vaikus, nes vaisiai gali sukelti virškinimo trakto sutrikimus ir vidurių pūtimą.

    Temos:
    Sveikas gyvenimo būdas — mityba, receptai (33)

    Dar šia tema

    Pats skaniausias vasaros festivalis: kaip vyko "Burger Fest" Vilniuje
    Gydytoja įvardijo sveikiausius pusryčių patiekalus
    Tegai:
    sveikata, uogos

    Svarbiausios temos