08:16 2021 Balandžio 23
Tiesioginis eteris
  • USD1.2046
  • RUB91.3275
    Pasaulyje
    Gauti trumpą nuorodą

    Šiame straipsnyje sužinosite, kodėl vaisių negalima laikyti šaldytuve, taip pat kaip nesuklysti renkantis ir kaip vaisius subrandinti namuose

    VILNIUS, kovo 21 — Sputnik. Avokadas — mėgstamiausias visų sveikos gyvensenos ir tinkamos mitybos gerbėjų produktas. Tačiau prekybos centrų lentynose šis vaisius ne visada yra tobulos kokybės. Nenusiminkite anksčiau laiko: net jei nusipirkote neprinokusį vaisių, jį galima tinkamai paruošti.

    Kaip išsirinkti avokadą?

    Paprastai vaisius reikia pasirinkti ne tik "iš akies", bet ir liečiant. Jei vaisiai yra šiek tiek minkšti, tai yra geras ženklas. Bet jei avokadas yra per minkštas ir su pajuodusiu viršumi (stiebu), tai yra pernokusio vaisiaus požymis.

    Nors puikus avokadas yra itin retas, verta atkreipti dėmesį į jo ypatybes: nėra dėmių, šviesiai žalios ar rusvos spalvos (priklausomai nuo veislės). Tikras pasisekimas — rasti tamsesnį avokadą, nes tai paprastai reiškia, kad jis yra pusiau prinokęs.

    Kaip "subrandinti" avokadą

    Galite naudoti keblų triuką ir subrandinti avokadą savo virtuvėje. Taip, tai užtruks, bet rezultatas pranoks jūsų lūkesčius. Įdomus faktas: avokade yra seleno, kuris lėtai, bet užtikrintai garuoja iš vaisių.

    Štai kodėl vaisių nerekomenduojama laikyti šaldytuve — šalia gulintiems vaisiams gresia puvimas dėl avokadų skleidžiamos medžiagos. Bet jei 3-5 dienas panardinsite avokadą į miltus, selenas vėl prisitrauks ir "subrandins" jį.

    Greičiau galima išvirti avokadą. Paprasčiausiai nuimkite kaulą ir kepkite puseles ant vidutinės ugnies 10–13 minučių. Įdomu tai, kad tai jokiu būdu neturės įtakos ryškiai spalvai, sultingam skoniui ir naudingų savybių sandėliui, tačiau avokadas tikrai taps minkštas ir skanus.

    Paskutinis būdas pasiekti vaisių norimą būklę yra porą dienų suvynioti į kepimo popierių kartu su bananu (jame taip pat yra seleno).

    Tegai:
    avokadas

    Svarbiausios temos